Darmowa wysyłka | 30 dni na zwrot towaru | wysyłka w 24h
Wszyscy jedzą naleśniki. Książka z przepisami i ciekawostkami
Wysyłka w 24h!
30 dni na zwrot!
Darmowa wysyłka od 250zł
Na całym świecie ludzie smażą placki z mąki i wody na rozgrzanej blasze. Czasami dodają jajko, mleko albo drożdże. Nazywają je różnie w swoich językach, doprawiają na słono, ostro lub słodko. Te placki to naleśniki, pankejki, serawi, bliny, tortille i wiele innych.
Książka Wszyscy jedzą naleśniki jest napisana niesamowicie inteligentnie, jest zabawna, interesująca, pouczająca. Pokochają ją dzieci i dorośli. Z tej bogato ilustrowanej książki kucharskiej dowiecie się, kiedy wysiać ziarna na mąkę, czy łatwo jest wydoić krowę oraz skąd się bierze masło. Poznacie przepisy na naleśniki z całego świata i przekonacie się, że WSZYSCY JEDZĄ NALEŚNIKI.
Książka składa się z dwóch części. W pierwszej znajduje się opis spożywczych składników i ich pochodzenie. Czytelnicy mogą się dowiedzieć co działo się z mlekiem zanim znalazło się w kartonie na sklepowej półce. Skąd bierze się sól, czym jest masło, jak wyhodować kurę, żeby znosiła jajka i kto mieli zboże na mąkę.
W drugiej części znajduje się 16 ilustrowanych przepisów na naleśniki z całego świata. Młody kucharz nie tylko będzie mógł przygotować z reguły proste, egzotyczne danie, ale pozna też zwyczaje kulinarne z innych zakątków Świata.
- Wiek: +6 lat
- Wydawnictwo: Druganoga
- Twarda oprawa,
- Wymiary 15 x 20,2 x 22,4
- Liczba stron 52
- Autor: Agata Loth-Ignaciuk, Rozala Bisek-szladowska